top 31

Groep 7

Welkom op de pagina van groep 7!

minispreekbeurt in groep 7

Als onderdeel van een taalles hebben de kinderen een korte spreekbeurt gehouden over een goed doel.

Mooi om te zien, hoe goed ze hun best gedaan hebben. Binnen een klein groepje een spreekbeurt houden voelde heel veilig aan. We hebben gebruik gemaakt van de laptaps. Het was leerzaam en we hebben met elkaar ook erg van elkaar genoten. Paar extra foto's staan in het fotoalbum.

IMG 3198

 

schoolreis 2017 Linnaeushof

22 september gingen we op schoolreis naar de Linnaeushof. Het beloofde lekker weer te worden, maar dat was het bijna in heel Nederland, maar niet bij ons :( 

We hadden even zo goed, heel veel plezier. Volgens de kinderen was het topschoolreis!

Zeker voor Lieke want het was haar verjaardag, zoals je aan haar hoed wel kunt zien!

In het fotoalbum staan al wat foto's er komen er binnenkort nog meer.

 IMG 3159 IMG 3165  IMG 3176  IMG 3185

prinsjesdag

Dinsdag 19 september gingen we met groep 7 & 8 naar Prinsjesdag in den Haag. Met speciale kaarten stonden we op de Korte Vijverberg, recht tegenover het Kabinet van de Koning. Tot onze grote verrassing zagen we dat prinses Beatrix hier ook was. De reis met de trein was al een hele ervaring. Het best wel lange wachten werd beloond. De glazen koets kwam vlak bij ons voorbij. Een belevenis die de kinderen niet snel zullen vergeten.

Er komen vast nog meer foto's bij in ons fotoalbum op de site, want er zijn er heel veel gemaakt.

IMG 3107   IMG 3135

EHBO-examen

21 juni was een spannende dag voor onze groep. Na veel praktische en theoretische EHBO-lessen was het EHB0-examen.

Gelukkig zijn alle groep 7-leerlingen geslaagd. We bedanken Corrie v.d Ham, Liesbeth den Hartog en Hilly van der Ham voor de wekelijkse praktische lessen. 

Het was fijn om te horen dat ze enorm vaardig en kundig zijn. Juist deze week was in het nieuws dat veel jongeren niet weten wat ze moeten doen bij een ongeval. Dat geldt zeker niet voor deze leerlingen.

Meer foto's zijn te zien in het fotoalbum om deze website

 

IMG 1449

Game On

Groep 7 & 8 gingen donderdag 8 juni naar de Evenementenhal in Gorinchem voor de Game On. School & Bedrijf wilde samen met het bedrijfsleven op Game On leerlingen laten zien, doen, maar vooral laten beleven, dat techniek leuk, toekomstgericht en perspectiefrijk is. 

Dat is gelukt het was een erg leuke middag. We hadden tijd tekort om alle activiteiten te doen.

IMG 1278

In het fotoalbum kunt u meer foto's van deze leuke middag zien.

 

pannenkoekendag 2017

Het was vandaag weer een dag met een gouden randje.

Vanmorgen vertrokken de kinderen rond 10.00 uur naar Open Vensters of naar verschillende huizen om daar stapels pannenkoeken te bakken. Om 11.45 uur waren we allemaal met de fiets aangekomen in Ameide. De tafels waren gedekt en de bewoners stroomden binnen. Veel bewoners hadden er al wekenlang naar uitgekeken. Zoveel stapels pannenkoeken verdwenen als sneeuw voor de zon. Ondertussen las Merel (voorleeskampioen) een gedicht over pannenkoeken voor, maakten leerlingen en bewoners samen een woordzoeker, zongen we het Noordelose volkslied en was het een supergezellige maaltijd. We werden getrakteerd op een ijsje en daarna was het alweer tijd om naar school te gaan. De uitnodiging voor volgend jaar hebben we al ontvangen.

Wat een ontzettend mooie combinatie, oudere mensen en kinderen. Supertrots op deze groep 7-leerlingen! Hieronder een paar foto's en in het fotoalbum staan er nog meer.

IMG 2749  IMG 2760   IMG 2775  IMG-20170324-WA0002

smdb slinger

bottom 31